Jadłospis (2025-11-17 - 2025-11-23)
| poniedziałek - 2025-11-17 |
|---|
|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, filet maślany z piersi kurczaka. Papryka czerwona do chrupania, Kakao na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami. Ryż (paraboliczny) na mleku z jabłkami, cynamonem i śmietaną. Sok 100% jabłko PODWIECZOREK - Mandarynki |
| wtorek - 2025-11-18 |
|---|
|
ŚNIADANIE - Chałka i pieczywo mieszane z masłem, mix Nutelli z serkiem śmietankowym. Zupa mleczna owsianka z bananami. Herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa kalafiorowa z makaronem perłowym (durum), zabielana śmietanką 18%. Ziemniaki, pierś z indyka w sosie curry, fasolka szparagowa (mix zielonej z żółtą) z bułką tartą i masełkiem. Sok 100% jabłko PODWIECZOREK - Gruszki |
| środa - 2025-11-19 |
|---|
|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ketchup „Junior”, ogórek zielony. Kawa zbożowa „Inka” na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa lane ciasto na kurczaku. Ziemniaki, kotlet mielony z drobiu, marchewka z groszkiem. Kompot wieloowocowy PODWIECZOREK - Chrupki bananowe |
| czwartek - 2025-11-20 |
|---|
|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka i jajka, pomidor malinowy, szczypiorek. Kakao na mleku, herbata owocowa z miodem. OBIAD - Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietanką 18%. Spaghetti z mięsem, czosnkiem i bazylią (makaron mieszany durum+ pełne ziarno, mięso z szynki w/p), kalarepka. Kompot wieloowocowy PODWIECZOREK - Koktajl truskawkowo- ananasowy z dodatkiem nasion CHIA - produkt własny |
| piątek - 2025-11-21 |
|---|
|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, szwedzki stół: polędwica sopocka, ser żółty, pomidor, ogórek, szpinak młody liście. Kawa zbożowa „Inka” na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa kapuśniak z ziemniakami. Leniwe pierogi z twarogu z masłem i bułką tartą, surówka marchewka z jabłkiem. Kompot wieloowocowy PODWIECZOREK - Melon kantalupa |