Jadłospis (2025-09-29 - 2025-10-05)
poniedziałek - 2025-09-29 |
---|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki ( 97% mięsa), ketchup „Junior”. Papryka czerwona do chrupania. Kakao na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana śmietanką 18%. Leniwe pierogi z twarogu z bułką tartą polane masełkiem. Marchewka z ananasem i jabłkiem. Kompot wieloowocowy PODWIECZOREK - Gruszki |
wtorek - 2025-09-30 |
---|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, serkiem śmietankowym i rzodkiewką. Kaszka manna na mleku z sokiem malinowym. Herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa kapuśniak z białej kapusty. Pierś z indyka w sosie śmietanowym z ryżem (paraboliczny). Fasolka szparagowa z bułką tartą. Kompot truskawka/ wiśnia PODWIECZOREK - Wafle kukurydziane o smaku fromage |
środa - 2025-10-01 |
---|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony. Ketchup „Junior”. Kawa zbożowa „Inka” na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Rosół drobiowo-wołowy z makaronem. Ziemniaki, pieczone pałki z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i majonezem. Sok 100% jabłko PODWIECZOREK - Arbuz |
czwartek - 2025-10-02 |
---|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, pomidorki koktajlowe. Kakao na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa grochowa z ziemniakami. Spaghetti z mięsem, czosnkiem i bazylią (makaron mieszany pełne ziarno + durum, karczek w/p). Kalarepka do chrupania. Sok pomarańczowy 100% PODWIECZOREK - Kisiel do picia, babka piaskowa |
piątek - 2025-10-03 |
---|
ŚNIADANIE - Pieczywo mieszane z masłem, szwedzki stół – szynka tradycyjna, ser żółty, pomidor, ogórek, sałata . Kawa zbożowa „Inka” na mleku, herbata owocowa z miodem OBIAD - Zupa koperkowa na kurczaku. Ziemniaki, kotlet rybny (miruna), surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Kompot wieloowocowy PODWIECZOREK - Koktajl z jogurtu naturalnego mango i bananów z nasionami CHIA |